V I.lige namiesto PHK Prešov budú Lietajúce kone Prešov

25.08.2005 Celý región

Bratislava/Starý Smokovec 25. augusta (TASR) - Prvá hokejová liga, ktorá odštartuje úvodným kolom nového ročníka 2005/2006 v piatok 2. septembra, bude mať no...
Bratislava/Starý Smokovec 25. augusta (TASR) - Prvá hokejová liga, ktorá odštartuje úvodným kolom nového ročníka 2005/2006 v piatok 2. septembra, bude mať nového účastníka v podobe tímu HK Lietajúce kone Prešov. Doterajší stabilný účastník druhej najvyššej slovenskej súťaže PHK Prešov už na ligovej mape prestal existovať, keď svoju športovú licenciu odstúpil v stredu práve svojmu nástupcovi.

\"K tomuto kroku prišlo definitívne v stredu v Starom Smokovci, kde sa uskutočnilo zasadnutie VV SZĽH a pred ním aj zasadnutie licenčnej komisie. A na základe jej odporúčania sa tento krok uskutočnil a následne ho schválil aj VV SZĽH, \" povedala konateľka klubu Zuzana Vodilová. Ako ďalej povedala záujem o licenciu PHK, ktorý už dávnejšie avizoval, že nechce v hokeji naďalej pôsobiť, prejavili okamžite a na úrovni oboch klubov prebehlo viacero rokovaní. \"Keďže PHK odstúpil aj od nájomnej zmluvy ohľadne zimného štadióna, začali sme s mestom rokovať aj v tejto otázke a k 1. augustu sme s ním uzatvorili zmluvu o nájme a druhým krokom bolo teraz odkúpenie športovej licencie od PHK. Z tohto už bývalého klubu prešlo pod náš asi 65 percent hráčov, pričom viacerých z nich neistota v bývalom klube doslova vyhnala do zahraničia a pred nami stojí teraz úloha do začiatku súťaže vyselektovať káder, ktorý prvú ligu bude hrať. Ďalším našim krokom bude ešte to, že chceme pod naše krídla prevziať od PHK aj mládežnícky hokej, \" uzavrela Zuzana Vodilová.
Vysvetlila aj zaujímavý názov klubu Lietajúce kone. \"Symbolom Prešova bol vždy kôň, veď preto sa Prešovčanom vždy aj hovorilo ¤koňare¤. A lietajúce preto, že hokej je hra dynamická a takýmto spôsobom sme to chceli zvýrazniť. \"
 

Vyberte región